Op de pagina 'Steun ook' schrijven steunbetuigers ook allerlei ideeën.

Samen met de Vereniging van Ervaringsdeskundigen en psychiater Jim van Os, roept LOC op tot een maatschappelijk debat over een waarde-volle GGz. In een serie blogs geven we op hoofdlijnen weer waarom we dat willen. We doen dat in elke blog uit de reeks aan de hand van een belangrijk element uit de oproep van de initiatiefnemers. Ook lees je wat ervaringsdeskundigen, naasten en professionals in hun steunbetuiging daarvan vinden. Deel 3 van de serie gaat over hoe vast het GGz-systeem is komen te zitten.

 

Doordat het bedrijfsmatige denken diep geworteld is in de hele zorg - in de geestelijke gezondheidszorg in het bijzonder - merken ervaringsdeskundigen, naasten en hulpverleners in de praktijk hoe vast de structuren in de geestelijke gezondheidszorg zijn komen te zitten. Het is haast onmogelijk iets te veranderen.

 

“Ik steun dit initiatief. ik wil niet dat mijn behandelaar zegt dat hij productie moet draaien als hij het over mensen heeft.”

Gerja, steunbetuiger op www.waarde-volleggz.nl

 

"De ideologie van ‘alles een bedrijf’ en de bijbehorende illusie dat alles is te reduceren tot meetbaarheid en normering als ware het schroefjes doet de zorg - die nou eenmaal draait om de complexiteit van de lijdende mens en zijn interacties- geen goed; en de psychiatrie is in dat opzicht de kanarie in de kolenmijn.

En als we die kanarie niet snel bevrijden uit de toxische omgeving, maakt hij het lang meer..."

Aad Cense, psychiater en steunbetuiger op www.waarde-volleggz.nl

 

Eerstvolgende stap

Als eerste stap is het noodzakelijk om een gezamenlijk perspectief te ontwikkelen. Daarom zetten we met alle bij de GGz betrokkenen in op een maatschappelijk debat. Zodat we met elkaar nadenken over het gezamenlijke perspectief. En welke stappen er nodig zijn om tot een bredere beweging te komen. Want er zijn ook al allerlei goede initiatieven, maar de verandering gaat nog niet ver genoeg. Het vormen van een brede beweging voor radicale verandering is hoognodig.

 

Betuig je steun!

Herken je dit en wil je meedoen? Ga dan naar www.waarde-volleggz.nl en steun ook! Op die online pagina's kun je ook alle steunbetuigingen lezen, meepraten en aangeven dat je wilt meedoen. Dit kan allemaal ook via loc@loc.nl, 030 2843200 of een brief(je) aan Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht.

 

Mail mij als mensen reageren –

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

Laat ook weten:

  1. Wat is volgens jou nodig (hiervoor)?
  2. Wat kunnen we doen om die bredere beweging in de samenleving te starten voor waarde-volle geestelijke gezondheidszorg?

Met profiel

Plaats op de Praat of doe mee-pagina een bericht waar mensen ook makkelijk op kunnen reageren.

Heb je een profiel op dit sociale platform*, ben je lid van deze groep en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een bericht plaatsen. Maak hier een profiel. Wordt vervolgens hier lid van deze groep en:

  Plaats een bericht

 

Zonder profiel

Plaats rechtsonder op de Praat of doe mee-pagina zonder profiel direct je idee(ën).

Of geef je idee(ën) door via de LOC-Vraagbaak: 030 - 284 32 00; loc@loc.nl of Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht.

 

*Voor meer info over gebruik van dit platform en privacy, kijk hier.

Ideeën

 

De reactiemodule haalt reacties op...

 

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl