Op de pagina 'Steun ook' schrijven steunbetuigers ook allerlei ideeën.

Droom je ook over een betere GGZ?

Droom je ook over een betere GGZ?

 

 

Het droombeeld van staatssecretaris Paul Blokhuis is ‘een GGZ waar goed naar mensen wordt geluisterd, dat zij hulp krijgen die nodig is, afgestemd op hun behoefte en dat deze snel wordt geleverd’. Omdat zijn droom mijn verleden is was ik heel blij om hem te ontmoeten en mijn boek ‘Help, de psycholoog verzuipt!’ aan hem aan te bieden.

5d411bbd-a01c-4ea1-8600-22d9a4347b58.jpg

Het gaat niet goed met de GGZ. Veel patiënten zijn ontevreden. Marktgerichte GGZ leidt tot langere wachttijden omdat psychische problemen gefragmenteerd worden. Gevolg is dat iedere klacht zijn eigen wachtrij heeft en patiënten met ingewikkelde GGZ-problematiek als een hete aardappel van de ene naar de andere instelling worden geschoven. Hoe dit allemaal zo uit de hand heeft kunnen lopen en hoe ik als kleine GGZ-aanbieder in actie kwam, beschrijf ik in mijn boek.
Ik eindig de epiloog met de volgende oproep: ‘Hopelijk inspireert dit boek cliënten/patiënten en professionals in de zorg om de krachten te bundelen. Niet om alleen in verzet te komen tegen verdere industrialisering van de GGZ, maar ook te helpen bouwen aan een GGZ die echt dichter bij de mensen staat! Wie volgt?’

‘Lees even al die laaiend enthousiaste reacties’ meldde mijn uitgever Thijs Jansen een paar weken geleden op LinkedIn. Nieuwsgierig? Kijk dan eens bij de ‘reacties van lezers’ op mijn website. Daar vind je ook recensies, interviews en mijn agenda. Gezien de enthousiaste reacties op ‘Help, de psycholoog verzuipt!’ heb ik er alle vertrouwen in dat volgend jaar een tweede druk zal verschijnen maar daar wil ik wel graag je hulp bij vragen.

Wie mijn boek vóór 7 januari bestelt bij uitgever Beroepseer kan profiteren van een korting van 10%.
Wil je dit bericht delen met andere belangstellenden in je netwerk?

Tot slot wens ik iedereen die de GGZ een warm hart toedraagt hele fijne feestdagen!

 

 

 

 

Droom je ook over een betere GGZ?

Mail mij als mensen reageren –

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

Laat ook weten:

  1. Wat is volgens jou nodig (hiervoor)?
  2. Wat kunnen we doen om die bredere beweging in de samenleving te starten voor waarde-volle geestelijke gezondheidszorg?

Met profiel

Plaats op de Praat of doe mee-pagina een bericht waar mensen ook makkelijk op kunnen reageren.

Heb je een profiel op dit sociale platform*, ben je lid van deze groep en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een bericht plaatsen. Maak hier een profiel. Wordt vervolgens hier lid van deze groep en:

  Plaats een bericht

 

Zonder profiel

Plaats rechtsonder op de Praat of doe mee-pagina zonder profiel direct je idee(ën).

Of geef je idee(ën) door via de LOC-Vraagbaak: 030 - 284 32 00; loc@loc.nl of Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht.

 

*Voor meer info over gebruik van dit platform en privacy, kijk hier.

Ideeën

 

De reactiemodule haalt reacties op...

 

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl