Radicaal Vernieuwen: Ik begin ermee, vind het zelf nog spannend. Ik heb een hele lange tijd in Westerhaven gewerkt, en werd gevraagd nadat we een pilot hadden met Radicaal Vernieuwen om te gaan kijken in de Bosmanstaete in Venhuizen. Ik riep heel enthousiast: ja! Tot de dag er was dat ik erheen ging: ik voelde mij nieuw, ik snapte niet dat ik ja had gezegd. Nu zit ik daar bijna een half jaar en heb ik langzaam Radicaal Vernieuwen daar mogen toepassen, samen kijken naar regels die weg kunnen, samen kijken wat een bewoner graag wil, wie is eigenlijk die bewoner en hoe kunnen wij ervoor zorgen dat de bewoner bij het naar bed gaan zegt een mooie dag te hebben gehad...

Als een bewoner gaat verhuizen naar een huis van Wilgaerden, is dat eng, dat vinden bewoners niet fijn, en hoe kunnen wij ervoor zorgen dat het een zachte landing is voor een bewoner, dat de bewoner zich thuisvoelt in zijn nieuwe huis....

Ga je zelf wel eens alléén uit eten in een restaurant en dan ook nog in een restaurant waar iedereen elkaar al kent? …Ik niet! Waarom laten we een bewoner dat dan wel doen? Ik ben in de afgelopen week met een bewoner gaan meeëten in het restaurant op de eerste dag. Dat vond de bewoner erg fijn.

Mail mij als mensen reageren –

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

Reacties

  • Dag Esther,

    Ik vind het heel leuk dat je deze bijdrage deelt. Vooral omdat ik het mega interessant vind om te lezen hoe jij in de prkatijk handen en voeten geeft aan radicale vernieuwing. En dat dat best spannend is aan het begin, maar dan ook veel moois oplevert. Dankjewel!

Deze reactie is verwijderd

Bijdragen?

Op de blog & vlog-pagina staan allerlei blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg. Van mensen uit de kern van de vernieuwingsbeweging tot mensen die de beweging en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een blog of vlog plaatsen

Dat kan op het nieuwe platform van Radicale vernieuwing. We zijn verhuisd, de plek waar je dit nu leest is tijdelijk nog even online.

 

De reactiemodule haalt reacties op...

 

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl