Een tijdje geleden kreeg ik de kans om Radicaal Vernieuwen uit te breiden naar andere locaties binnen Wilgaerden. Dat vond ik echt heel erg leuk, maar tegelijkertijd vond ik het ook eng. Kan ik dat wel, en hoe moet ik dat dan doen? 300 vragen kwamen in mij op met het antwoord nee, dat ga ik niet doen, maar 1 stem zei ja, dat ga ik wel doen! Ik wil graag dat, als het nodig is en mijn ouders ooit naar een verpleeghuis gaan, zij ook de zorg krijgen die ze zelf graag willen.

Iedereen werkt hard, als je in de zorg werkt heb je een heel groot hart, anders kan je dit werk niet doen, het is ook heel mooi werk, maar soms ook heel zwaar, en dan al die regels waaraan je je moet houden.... Maar zijn die regels ook wel echt, zijn die regels zelf gemaakt of denk je dat het zo hoort? Daar gaat Radicaal Vernieuwen over, radicaal klinkt heel zwaar, maar daarom noemen we het ook vaak 'Van regels naar relaties'. Lijstjes zijn handig, dan hoef je zelf niet meer na te denken, maar uiteindelijk zijn lijstjes meer werk, en die tijd en ruimte zouden toch fijn zijn om terug te geven aan de bewoners.

En dat kan! Hoe? Ik hou jullie daarvan op de hoogte en vertel jullie volgende week meer!

Groetjes, Esther Jong-van Wilsum.

Mail mij als mensen reageren –

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

Reacties

 • Hoi Esther,

  Wat gaaf om te lezen!

  En wat een dappere stap.

  Ben heel benieuwd om volgende week meer over je ervaringen te kunnen lezen.

  Dankjewel voor het delen!

  Hartelijke groet,

  Douwe

Deze reactie is verwijderd

Bijdragen?

Op de blog & vlog-pagina staan allerlei blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC-initiatief Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg. Van mensen uit de kern van de vernieuwingsbeweging tot mensen die de beweging en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een blog of vlog plaatsen

Heb je een profiel op dit sociale platform, ben je lid van deze groep 'Radicale vernieuwing' en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een blog of vlog plaatsen. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan kijk hier. Lid worden van deze groep kan hier.

Wil je wel een blog/vlog plaatsen maar geen profiel maken? Andere vragen? Dan kun je contact opnemen met d.dronkert@loc.nl of 0615149585. Vast bedankt!

Benut ons netwerk

Blogs en vlogs die hier geplaatst worden verschijnen op deze pagina, mogelijk ook op www.radicalevernieuwing.nl, in onze nieuwsbrieven en sociale media. Én op de voorpagina van www.loc.nl, een netwerk van mensen die ook buiten de verpleeghuiszorg werken aan uitgangspunten van Radicale vernieuwing. Een flink bereik dus in ons uitgebreide netwerk!

  Plaats een blog of vlog

 

De reactiemodule haalt reacties op...

 

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl